Home / природен лек / Oва билка го уништува ракот

Oва билка го уништува ракот

Ракот е една од најтешките и најсмртоносни болести и сеуште не е проанјден лек кој би можел да ја уништи ова болест. Во последно време научниците се повеќе се свртуваат кон некои природни сотојки кои би можеле да им помогнат на болните од рак.

Меѓу природните состојки кои се ефикасни против ракот, неодамна се најде гравиолата, а сега на научниците вниманието им го сврте уште една билка.

rak-bilka-artemisia-2Имено, билката со латинско име Artemisia annua, која порано е користена како моќно антималариско средство, за само 16 часа може да убие дури 98 проценти од клетките на ракот, тврдат научниците.

Според истражувањето кое е објавено во „Life Science“, артемисининот состојка на билката „Sweet wormwood“ или „Artemisia Annua“, што во буквален превод од англиски би значело „сладок пелин“, бил користен и во кинеската медицина.

Во истражувањето е наведено дека доколку се користи самата билка, таа предизвикува намалување на клетките на ракот на дојки за 28 проценти, но во комбинација со железо, „Слаткиот пелин“ успешно го отстранува ракот речиси во потполност (дури 98 проценти), при тоа не предизвикувајќи никаква штета на здравите клетки во експериментот во кој бил спроведен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top