Home / природен лек / Откриен чудесен лек за забоболка

Откриен чудесен лек за забоболка

Растението кое помага да се намали или целосно да се елиминира забоболката е наречено Acmella oleracea.

rastenieАнтропологот Франсоиз Барбира Фридман од Универзитетот во Кембриџ пред 30 години открила лек, додека живеела со мистериозно племе во Перу.

– Ова растение беше последно на листата за тестирање, но ние брзо сфативме дека тоа има чудесни својства и може да се најде на пазарот за само две години, рече Фридман.

Лекот ќе се прави во форма на гел за најлесно и најбрзо да делува. Како што изјавила Фридман приходот од лекот ќе го дели со племето кое ова растение го употребува за оваа намена уште од кога паметат. Се пренесувало од колено на колено и го користат до ден денешен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top