Home / алтернативна медицина / Ослободете се од забоболката за неколку минути

Ослободете се од забоболката за неколку минути

со помош на коцка лед, брзо ќе ја отстраните болката.

forsaleИстражување во Канада, спроведено во 80-тите години покажало дека забоболката е можна да се отстрани или барем да се ублажи без отварање на уста.

Се што ви е потребно е коцка лед која ќе ја ставите меѓу палецот и показалецот и лесно ќе триете на тоа подрачје на дланката неколку минути.

Баш тој дел од дланката е место на кое се наоѓаат завршетоците на нервите кои се поврзани со центарот за болка во мозокот кој го контроира нивото на болка во раката и главата.

Триење со лед го блокира центарот, а 90% од луѓето кои учествувале во истражувањето потврдиле дека таа техника им ја ублажила забоболката.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top