Home / алтернативна медицина / Ослободете се од стресот за 1 минута – еве како

Ослободете се од стресот за 1 минута – еве како

Вежби за дишење со стомакот

Чекор 1: Обидете се да дишете и издишувате длабоко преку носот. Така го прочистувате, загревате и влажните воздуохт.

disanjeЧекор 2: Легнете или седнете во позиција каде што ќе се чувствувате удобно. Полека почнуваат да се релаксираат мускулите на нозете, колковите, стомакот, градите, рацете и вратот.

Чекор 3: концентрирајте се  на вашето дишење и релаксација. Кога ќе се опуштите земете воздух и нека вашиот стомак се подигне, а потоа полека издишувајте и нека вашиот стомак се вовлече.

Применувајте ја ова вашата пракса двапати на ден (секој пат со околу 10 вдишувања) во текот на една недела или повеќе. Или секое време мислите дека ви треба.

Предности на длабоко дишење

Дишење на овој начин ви помага да се фокусира и  насочи вашиот ум и вашето тело. Исто така, може да го намали крвниот притисок, срцето биењето, помага во подобро протокот на крв низ телото и ослободува од стресот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top