Home / сведоштва / Нострадамус: Полски лекар ќе открие лек кој за неколку дена ќе лечи рак

Нострадамус: Полски лекар ќе открие лек кој за неколку дена ќе лечи рак

Во штотуку откриениот “Таен дневник”, познат под името “Клуч 15″, за кој се трагаше речиси четири века, пророкот претскажувал дека “полски лекар ќе открие лек против сите видови малигни тумори, кој само за неколку дена ќе може да ги даде првите позитивни резултати, без оглед на степенот на болеста”, а дека лекот против сидата ќе биде донесен од небото, односно од Вселената.

2NOSTRADAMUSЗвучи неверојатно, но прели минарните експерименти направени во некои институти, во кои се користи озонска инфузија во крвниот систем, покажуваат дека во озонот постои потенцијал за уништување на вирусот, а дека изработката на овие вакцини ќе се врши на нулта гравитација, на 270 милји над нас, во лаборатории кои ќе орбитираат околу Земјата.

 Цели два века Европејците слободно ги читале и ги коментирале неговите пророштва, сè до 1781 година, кога папата ги забранил и ги анатемисал. Го лемата вродена дарба за перцепирање и за претскажување му овозможила да предвиди настани, кои ќе се случат во период од 2.240 години, поточно од 1557 до 3797 година. Напишал повеќе од 1.080 кватрени со стотици и илјадници пророштва.

Досега се дешифрирани нешто помалку од половината, зашто многу кватрени, сикстини и пресажи можат да се дешифрираат само и единствено по настанот. Овие податоци говорат колку била силна, богата и содржајна неговата имагинарна, претскажувачка и визионерска моќ.Оправдано нарекуван најголем пророк на иднината, кој уште на самиот старт во најситни детали ја претскажал тра гедијата на француските кралеви, негови современици, повеќе пати ја спомнува и нашава земја – Македонија, како центар на кој ќе се одиграат значајни историски настани, но само во воено-политички контекст. Имено, апстрахирајќи ја постојната констелација на меѓународните (меѓусоседски) односи, Ностра дамус предупредува дека во не така далечна иднина трениот конфликт од 2001 година или се работи за некои други војни, кои ќе следуваат подоцна – не може да се протолкува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top