Home / природен лек / Не ја фрлајте кората од банана – лечи брадавици, акни, хемароиди ..

Не ја фрлајте кората од банана – лечи брадавици, акни, хемароиди ..

Бананата е плод полн со витамини и минерали, ве заситува и што е најважно, многу е вкусна. Но, ако сакате максимално да ги искористите сите предности на бананата, не фрлајте ја кората, туку искористете ја за 5 намени.

banana-kora1. Против вирусни брадавици

Парче од кората на бананата ставете ја на брадавицата и залепете ја со селотејп, фластер или било што соодветно за тоа место од телото и поминете ја така ноќта. Наутро извадете го завојот. Повторете ја постапката секоја вечер се додека брадавицата не се исуши

2. Против убод и иритација на кожа

Протријте го местото на убод со внатрешниот дел од кората на бананата и србежот и пецкањето наскоро ќе исчезнат.

3. Против акни

Со внатрешната страна од кората на бананата протријте го болното место на кожата неколку минути, се додека бананата не стане кафеава.

4. Против хемороиди

Со внатрешната страна на кората од бананата намачкајте ја на болното место и оставете да отстои во текот на ноќта. Повторете ја постапката се додека симптомите не исчезнат целосно.

5. Против брчки

Со внатрешната страна на кората од бананата намачкајте го пределот околу очите. Бананата ве храни, ја затегнува кожата и ја прави мека, а помага за намалување на малите брчки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top