Home / нови лекови / Научник од Германија ја открил причината за добивање рак во 1923 година?

Научник од Германија ја открил причината за добивање рак во 1923 година?

Научникот Ото Хајнрих Варбург од Германија во 1931 година ја добил Нобеловата награда затоа што во 1923 година ја открил причината за добивање рак. Тој открил дека ракот е резултат на антифизиолошки начин на живот.

oto-hajnrih-varburg-520x390Антифизиолошки начин на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичка неактивност на телото создава кисела средина слабо снабдена со кислород. Киселоста го истиснува кислородот, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Д-р Варбург рекол: Недостатокот на кислород и киселост се две страни на ист медал: ако некој има едно има и друго.

Ако имате преголема киселост, автоматски ќе ви недостига кислород во организмот. Ако ви недостига кислород ќе имате закиселен организам. Киселата средина е средина без кислород.

– Ако одземете на здрава клетка 35 проценти од нејзиниот кислород може да ја претворите во клетка со рак само два дена. Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, но туморските клетки можат да живеат без него. Тоа е правило без исклучок, тврдел д-р Варбург.

Според докторот, карциномот не бил ништо друго освен одбранбен механизам кој нашите келии го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top