Home / алтернативна медицина / Направете сами тест за кандида

Направете сами тест за кандида

candida-infections-300x240Кандидата е габа, нормален “жител” на слузокожата на човекот, а кога прекумерено ќе се намножи предминува во болест која доведува до поголеми проблеми.

Одредете го нивото на кандида во организмот со следниов тест:

Пред да си легнете, наполнете чаша со вода и оставете ја до креветот.

Следното утро кога ќе се разбудите плукнете во водата.

Не се трудете тоа да биде во голема количина, важно е само плунката да биде плукната веднаш по будењето.

salivatest1

Оставете ја чашата 15 минути.

Најдете извор на светлина и погледнете во чашата. Ако плунката се растопила или е на површината на водата со вас е се во ред.

Ако водата станала матна, или ако плунката ја забележите дека се спуштила доле постои голема веројатност дека имате премногу голема количина на кандида во организмот.

Во тој случај дефинитивно треба да посетите лекар.

Детално на следниот  линк    http://www.ybfat101.com/candida_yeast_test.htm

Попара.мк

200458043-001 200458043-001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top