Home / природен лек / Надеж за болните од рак: Корен од глуварче поефикасен лек од хемотерапија?

Надеж за болните од рак: Корен од глуварче поефикасен лек од хемотерапија?

Оваа билка е многу здрава – потребно е само да се набере од чисто подрачје, далеку од улиците и загадувањето

Иако нашите баби подготвувале сирупи од глуварче знаејќи дека содржи многу лековити супстанции, она што сигурно не го знаеле е дека коренот од глуварче може да помогне на болните од рак. Откриено е дека коренот од ова растение наводно делува подобро од хемотерапија, бидејќи таа ги убива сите клетки, а коренот од глуварче удира само на раковите клетки.

2maslacakНа универзитетот во Виндзор во Канада е спороведено иницијално истражување на Оделот за хемија и биохемија, а резултатите даваат нова надеж за болните од рак. Откриено е дека коренот од глуварче ефикасно ги убива клетките зафатени со карцином без никакви штетни нус појави на останатите клетки во организмот.

Чајот од глуварче делува на зафатените клетки така што тие се распаѓаат во текот на 48 часа, а за тоа време ни една нова здрава клетка во организмот не се разболува, покажало истражувањето. Се смета дека континуиран третман со корен на глуварче може да ги уништи клетките зафатени со карцином кај болните, а поради овие неочекувани резултати тимот експерти добиле дополнителна подршка да продолжат со истражување на оваа билка.

John di Carlo, 72 годишен пациент кој и сам се уверил во лековитоста на глуварчето, поминал низ интензивни и агресивни третмани со хемотерапија, а на лечење поминал цели три години пред лекарите да го пуштат дома со цел да ги помине последните денови со најблиските.

Со оглед на тоа дека лекарите имале се помалку алтернативи во наоѓањето на функционално решение во борбата против неговата болест, предложиле да пие чај од корен на глуварче како последна шанса за спас. После 4 месеци, овој човек доживеал ремисија на болеста ( делумно или целосно повлекување на карциномот).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top