Home / алтернативна медицина / Методот кој лечи 10 работи: Притиснете и задржете ја оваа точка точно 60 секунди

Методот кој лечи 10 работи: Притиснете и задржете ја оваа точка точно 60 секунди

Можеби сте слушнале за акупресура, метод кој уште одамна го практикувале Кинезите, а и ден денес го користат луѓето да се ослободат од различни болки во различни делови од телото. Според многу истражувања, притискањето на акупресурните точки павилно, може да предизвика позитивни резултати во однос на болката и непријатноста. Најдоброто кај акупресурата и рефлексологијата е тоа што можете сам ида си помогнете.trik-690x350-50834
Во нив, ресторативната масажа на притисокот во одредени делови на рацете и стапалата, го олеснува оптималното здравјеи ја ублажува болката. куперсурата не само што помага да ја решите болката, исто така и гадењето, вртоглавицата и многу други нешта.

Можеби некогаш сте почувствувале дека срцето одеднаш почнува да чука побрзо, тоа може да биде резултат на вознемиреност и нервоза.

Чукањето на срцето е застрашувачко искуство кое инаку не е штетно, но може да биде третирано со методот акупунтура, само разликата е што наместо игли ги користите вашите прсти.

Точката на акупресура се наоѓа во ценарот на градната коска, која се нарекува „море на мирот“. Пристиснете ја оваа точка со плаецот околу 1-2 минути и дишете длабоко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top