Home / аларм / Мачката и го лижела лицето – ослепела поради тоа

Мачката и го лижела лицето – ослепела поради тоа

Сопствениците на домашните миленици треба да бидат свесни дека лижењето од мачките носи сериозни последици, а токму тоа и се случило и на оваа жена

macka liceЕдна ноќ се разбудила, откако плуканица од мачката и влегла во окото, а поради тоа го загубила видот.

Еден месец, Џенис Толедо одела на испитувања, а докторите не можеле да да откријат причината за нејзиното ослепување на левото око.

Откако им кажала на докторите дека мачка ја лижела по лицето тие успеале да ја решат загатката.

Слепилото било предизвикано од бактериска инфекција, која се пренесува преку плуканицата од мачката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top