Home / алтернативна медицина / Луѓето кои го имаат ова на глава никогаш нема да заболат од рак

Луѓето кои го имаат ова на глава никогаш нема да заболат од рак

Колку пати досега сте се изнервирале, поради некој прамен од косата кој колку и да го чешлата оди во спротивна насока?

kosa beli vlakna sedaВо состојба сте да ставите еден тон гел за да го средите, но ниту тоа не помага.

Бидете бесни колку сакате, но тој прамен е ваш „ангел чувар“.

Според последните научни истражувања, откриено е дека луѓето што имаат ваков нескротлив прамен се безбедни од заболување на рак.

Имено, само луѓето што имаат таканаречен „поларизиран ген“ се среќниците што имаат ваков израсток од косата.
Протеинот кој го спречува ракот е дел од големото семејство на протеини кои ја контролираат клеточната делба, ДНК и ќелиското самоуништување.
Научниците истражувањето го спровеле врз инсекти, така што протеинот покажал антиканцерогени својства, при што е откриен чуден феномен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top