Home / природен лек / Лек што го убива ракот за 48 ЧАСА!

Лек што го убива ракот за 48 ЧАСА!

Овој лек што го уништува најголемиот убиец на ракот како главна состојкаго има кокосово масло – лауринска киселина е одговорна за уништување на 93 отсто од клетките на ракот на дебелото црево и тоа за само 48 часа од третманот, покажаа последните научин истражувања.

kokos33Лауринска киселина, според Health Living, ги уништува клетките на ракот отров истовремено ослободувајќи на оксидативен стрес (вишокот на кислороден радикали) и намалувајќи го на нивото на глутатионот, кој им е потребен на клетките на ракот за да заштитат од вишокот на кислородни радикали.

Иако потенцијалот на кокосово масло во борба против рак е неодамна откриен, сепак неговиот лековит потенцијал одамна е познат, особено при борбата со вирусите, бактериите, габичните инфекции и паразити, но и за подобрување на работата на дигестивниот систем, црниот дроб, негување на кожата, како и за заздравување на раните.

Кокосово масло неодамна се користи и при лечење на пациенти со срцеви болесто, против Алцхајмер и дијабетес.

Студија не наведува дека кокосово масло е лек кој целосно ќе го уништи ракот, но наведува дека во природата постојат плодови кои можат да помогнат во борбата против најголемиот убиец на модерното време.

ZaSe.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top