Home / алтернативна медицина / Лечење со топла вода – ќе се зачудите кои болести се на листата – еве како се лечи

Лечење со топла вода – ќе се зачудите кои болести се на листата – еве како се лечи

Во Јапонија е навика да се пие вода веднаш по будењето. И научните тестови, исто така ги признале предностите на оваа техника. Лечењето со вода дава резултати за „стари“ и сериозни болести како и за „нови“ модерни заболувања – и е призната како 100% ефикасна за лечење на следниве болсети:

Главоболка, болки во телото, срцевиот систем, артритис, брзо отчукување на срцето, епилепсија, вишок на дебелина, бронхитис, астма, туберколоза, менингитис, болки во бубрезите, бронхитис, повраќање, гастритис, дијареа, хемороиди, дијабетис, запек, сите болести на очите, матката, рак, менструални нарушувања, заболувања на уво, нос и грло.

pijte voda
Методи на лекување
1. Веднаш откако ќе се разбудите утрото, пред да ги измиете забите, испијте 4 x 160 мл чаша млака вода.
2. Измијте ги забите и немојте да јадете или пиете ништо 45 минути.
3. По 45 минути нормално можете да јадете и пиете.
4. По 15 минути (Периодот кој што ќе појадувате) не јадете и пијте ништо 2 часа.
5. Оние кои се стари или болни и не можат да пијат 4 чаши вода на почетокот (додека не се навикнат) можат да почнат да пијат онолку колку што можат, а потоа постепено да ја зголемуваат количината додека не достигнат до 4 чаши.
6. Овој метод ги лекува болните, но и здравите ги прави посреќни

Колку време е потребно да ги излекувате следните болести
1. Висок крвен притисок – 30 дена
2. Гастритис – 10 дена
3. дијабетис – 30 дена
4. запек – 10 дена
5. рак – 180 дена
6. ТB – 90 дена
7. Оние кои имаат артритис, овој метод на лекување може да го вршат само 3 дена во првата недела, а веќе од втората да почнат секојдневно.

Ова лечење нема пропатни ефекти, освен што често ќе мокрите.
Добро би било да ја искористиме оваа секојдневна пракса во текот на животот, а не само да ја практикуваме кога сме болни. Пијте вода и останете активни.
Има смисла. Кинезите и Јапонците пијат врел чај за време на јадењето, а не ладна вода. Можеби е време да ги усвоиме нивните навики.

Оваа статија е корисна за оние кои сакаат да пијат ладна вода.
Убаво е да се напиете некој ладен пијалок по оброкот, но ладната вода ќе ги зацврсти маснотиите, кои сте ги конзумирале. Кога таквите конструкции реагираат со киселината, цревата ќе ги апсорбираат побрзо одколку цврстата храна. Тоа може набрзо да предизвика и рак. Затоа е најдобро да се пие топла супа или топла вода по оброкот.
Важна забелешка за срцевите напади: Треба да знаат дека не секогаш симптомот болка во левата рака значи срцев удар. Бидете свесни на интезивна болка во вилицата. Мачнина и интезивно потење се исто така вообичаените симптоми. 60% од луѓето кои имаат срцев удар за време на сонот, не се разбудиле. Болката во вилицата може да ве разбуди од цврст сон. Бидете внимателни и свесни на тоа. Што повеќе знаеме, имаме поголеми шанси за преживување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top