Home / алтернативна медицина / Кучињата можат да намирисаат рак – Вистинска приказна

Кучињата можат да намирисаат рак – Вистинска приказна

BBC објави истражување во кое се говори дека куињата имаат способност да детектираат, намирисаат рак кај луѓето.

kuce rakСпоред истражувачите кучињата ја намирисуваат хемикалијата која ракот ја испушта во телото. Според испитувањата некои кучиња можат да бидат и истренирани да од неколку примероци од урина – да ја препознаат и алармираат која е урина на пациент кој има рак.

Во приказната која ја објави телевизијата сопственичка на куче иако имала негативни резултати на испитувањата била загрижена поради однесувањето на нејзиното куче. Тоа било нерасположено и секогаш кога ќе ја душнело кај градите бегало. Жената го поврзала ова со грутката на градата која ја имала – но ја отстранила и веднап отишла на лекар.

Едноставно знаев дека е рак, иако испитувањата мамографија и тестовите на крв покажаа дека се е во ред инсистирав на биопсија. Биопсијата покажа дека имам рак.  Откако се вратив од болница кучето Макс веднаш беше повесело и ме провери ги душна градите, и не избега, знаев дека сум во ред, вели таа

Погледнете го видеото

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top