Home / аларм / Колку е здрава киселата вода?

Колку е здрава киселата вода?

Постојат многу урбани митови поврзани со киселата вода, од тоа дека истата го извлекува калциумот од коските, до тоа дека ја уништува забната глеѓ. Но, што од тоа е вистинито?

kisela vodaДоколку често ја пиете киселата вода, не грижете се. Не постои ниту една причина зошто да не продолжите со тоа.

За почеток, минералната вода е одлична замена за газираните пијалаци кои содржат шеќер. Исто така, не постои причина да се грижите за забната глеѓ, бидејќи киселата вода тука прави апсолутно занемарлива штета.

Киселата вода нема негативно влијание врз коските на луѓето, за разлика од некои други газирани пијалаци, за кои е откриено дека ја намалуваат густината на коските во женските колкови, со помош на истражувањето спроведено на Harvard Medical School.

Сите експерти се согласуваат дека киселата вода е безопасна сè додека и понатаму пиеме млеко, кој е најдобриот извор на калциум за нашите коски.

Идивиди

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top