Home / Болести и лечење / Кога ќе се вкорени кандидата, ракот е неизбежен – проверете ДОМАШЕН ТЕСТ

Кога ќе се вкорени кандидата, ракот е неизбежен – проверете ДОМАШЕН ТЕСТ

Кандида: тест,симптоми и начин на лечење…

200458043-001Нивото на кандида може да го одредите по медицински пат преку имунокомплекс тест и ИГ тест.Исто така,постои и домашен тест од непознато потекло,кои го практикувале со години.Тестот е бесплатен и дава добри резултати.

Кандида салива тест

Пред да одите на спиење наполнете чаша вода и оставете ја покрај креветот.

Следното утро,веднаш штом ќе се разбудите,плукнете во водата.

Не се обидувајте да соберете во устата што повеќе плунка,туку плукнете го само она што ви е во устата.

200458043-001

Оставете ја чашата околу 15 минути.

Најдете светлина и погледнете во чашата.

Ако вашата плунка останала на површината на чашата,или се намокрила,со вас се е во ред.Нормално е ако во водата се насоберат меурчиња од воздухот.

Ако водата стане матна,или ако во водата се појават траки ,кои се спуштаат надоле,или доколку плунката се насобрала на дното,постои можност да имате доста кандида во организмот.

Во овој случај најдобро е да с еобратите на вашиот лекар или обидете се да се решите од кандидата на природен начин.

Симптоми на прекумерен раст на кандидата во организмот:

хронични габични инфекции со симптоми на чешање,пешење и зголемен исцедок.

kandidaРастот на кандидата е предизвикан од: 

проблеми со столицата, грчеви ,дијареа ,констипација , надуеност, ждригање, алергија, хроничен исцедок од носната шуплина, често кашлање, астма, главоболки, настинки,хроничен умор, депресија, кожни осипи и др.

-лечење со антибиотици,

-ослабнат имунолошки систем,

-употреба на контрацепциска или хормонска терапија,

-прехрана богата со рафиниран шеќер,

-бременост

-дијабетес.

Начини на лечење на кандида:

-Цитрофит,

-Алкална диета,

-Сода бикарбона,

-Анти кандида диета,

-Лук(во капсули).

-Candida yeast

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top