Home / алтернативна медицина / Како веднаш да ги смирите нервите – лесна и брза техника

Како веднаш да ги смирите нервите – лесна и брза техника

Јапонска техника за балансирање на емоциите и смирување на телото на брз и едноставен начин.

rakaСе што треба да направите е да го држите прстот од едната рака во текот на една минута, а потоа повторете ја постапката и со другата рака.

Секој прст од раката одговара на различни емоции.

Палец- Мачнина

Показалец-Страв

Среден прст-Гнев

Домалиот прст-Тага

Мал прст-Напор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top