Home / алтернативна медицина / Како се прави масло од канабис – алтернатива за хемотерапија (Видео)

Како се прави масло од канабис – алтернатива за хемотерапија (Видео)

Информираноста за канабисот како третман и потенцијален лек за рак, во последните неколку години се рашири доста брзо. Откријтего начинот на кој и вие можете да направите лек во домашни услови.

marihuana uljeНеколку студии во текот на минатата деценија, јасно го демонстрира влијанието на билките против клетките од тумор.

Канабиноиди ги активираат канабиноидните рецептори во телото. Човековото тело создава спојки, наречени ендоканабиоиди, и тие играат важна улога во голем број на процеси во телото, ки помагаат во создавањето на здрава околина.

Откако почнаа да се користат зрачењата и хемотерапиите, се знае само за овие два одбрамбени методи за лечењето на рак. Јавноста мора да знае дека постојат и други опции. Нема ништо лошо во истражувањето на овие опции и дознавањето на повеќе информации за нив, по што луѓето ќе си го одберат најдобриот начин за лек на оваа болест. Важно е секогаш да си направите свое сопствено истражување.

Што е маслото од канабис?

Разберете ја разликата меѓу медицинскиот канабис (женските билки) и индустриските конопи. Конопите и марихуанта се еден вид на подвидови на билката Канабис сатива. Мариуаната едноставно се смета дека содржи канабинохид THC. Оваа билка содржи канабиноиди, вид на хемикалии кои ги активира рецепторите на клеточните мембрани. Најпознатиот од овие е тетрахидроканабинолот или THC. Треба да имате женска билка за делотворното медицинско масло од марихуана (канабис)

Aileen BurgerТреба да знаете дека медицинскиот коноп (канабис) не е исто што и маслото од коноп. Маслото од коноп е ладно пресено масло, од семките од билка на конопот. Тоа е богато со есенцијална маслина киселина и се користи во прехраната поради нејзините нутритивни својства. Тоа можете да го набавите во трговските центри за здрава храна. Често е погрешно означено и се мисли дека станува збор за „масло од канабис“, но не е тоа. Вистинското масло од канабис (таканареченото масло од медицинска марихуана) всушност е пупка од женските билки на марихуана. THC и канабиноидите во билките влијаат на клетките и имаат лековити својства.

Маслото на медицинската марихуана е исто така познато како масло од коноп, канабис масло, Rick Simpson масло, целосно-екстрахирано канабис масло и така натаму.

Процесот на подготвување и добивање на масло од канабис со THC

Важно: Бидете внимателни кога го подготвувате со растворувач (опција со запаливи растворувачи), пламенот е крајно запалив. Избегнувајте димење, искри, и врел грејач. Поставете го вентилаторот да пушта дим далеку од лонецот, и поставете го процесот на готвење во добро вентилаторен простор.

1. Ставете целосно сув материјал во пластичен сад

Legalizacija-Rik-Simpson-Marihuana-ulje-650x3962. Навлажнете го материјалот со растворувач кој го користите. Многу од растворувачи може да се употребат во процесот. Можете да користите чист метанол, етер, бутан, 99% изопропилен алкохол, или дури и вода. (распрашајте се за уште). Двата галони растворувачи или 7,5 литри растворувач, се потребни за извлекување (екстракција) THC од 500 грама канабис, а 500 милилитри растворувач е доволно за 28 грама.

3. Раситнете го материјалот на билки со помош на чист, необработен стап од дрво или кој било друг сличен алат. Иако билките само малку ќе се навлажнат, тој и понатаму релативно полека ќе се уситнува, затоа што е премногу сув.

4. Продолжете да ја ситните билката, материјалот од канабис, со дрвото, и додавајте од растворувачот на собна температура додека билката во целост не е опфатена и навлажнета. Следниот чекор е мешање на смесата околу три минути. Кога тоа ќе го направите, THC ќе се раствори и ќе испушти раствор од билниот материјал.

5. Одвојте го билниот материјал од растворот и маслото од канабис во друг сад. Во овој момент сте екстрахирали околу 80% THC од канабисот.

6. Второто плакнење: повторно додадете нов раствор во истиот (веќе измиен) билкин материјал од канабис и мешајте уште три минути, за да се екстрахира преостанатиот THC.

7. Повторно одвојте го растворот од разредувачот и маслото од канабис во истиот оној сад во кој сте го ставиле и првиот екстракт, кој ја содржи целата прва мешавина.

konop marihuana maslo8. Исфрлете ги првите два екстрахирани билни материјали од канабис.

9. Истурете го растворот од маслото од канабисот и растворот од разредувачот низ филтер за кафе (најпрактично, или некој друг филтер како хартија на пример) и профитирајте со уште еден раствор во чист сад.

10. Продолжете да „готвите“ се додека не се ослободите од растворот од разредувачот: Обично грејачот со кој готвите би требало на сосема пригоден начин да ги одвои растворот од разредувачот и растворот од билката, при што би добиле 1,9 литри од смесата. ВНИМАВАЈТЕ: избегнувајте загреани елементи, искри, цигари и пламен – парата од разредувачот може да биде лесно запалива.

11. Додајте разредувач во садот така што да биде полн ¾ и ставете да се грее на највисока температура. Проверете дали добро ви е вентилиран просторот, поставете вентилатор да ја отстранува пареата која испарува што подалеку од местото на готвење. Продолжете да додавате на смесата раствор од разредувачот и маслото THC во садот, се додека смесата испарува се додека не го искористите целиот разредувач.

12. Кога смесата во садот ќе се намали се до последниот пат (по последното додавање на раствор, додајте неколку капки вода, околу 10 капки вода на пола килограм сув материјал канабис). Тоа ќе ви помогне да се ослободите од преостанатиот раствор и да го заштитите маслото од премногу топлина.

13. Потоа мешавината од смеса, со кујнски ракавици мешајте ја со кружни потези се додека не се испари целата пареа.

14. Кога разредувачот ќе испари од растворот, намалете ја топлината на минимум на лесен оган. Ниту во еден момент температурата на маслото не смее да мине преку 140 степени.

15. Повторно ставете раквици и тргнете го садот кои содржи масло или полека нанесете го маслото во сад од нерѓосан челик.

16. Ставете го садот во дехидратор, или на уред за благо загревање, како оној за подготвување топло кафе. Тоа може да потрае неколку часа, по што водата ќе испари од маслото. Кога повеќе нема да постои активност на површно масло, тогаш е подготвено за употреба.

17. Маслото соберете го во пластичен шприц. Тој ќе овозможи лесна примена, а кога маслото ќе се олади во целост, ќе имате конзистентна густа масна маса. Доколку сакате маслото да го направите помалку ретко за префрлање во друг сад, само со шприцот или некој друг сад прелијте топла вода. И тоа е тоа…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top