Home / алтернативна медицина / Како без лекови да го намалите високиот крвен притисок за 5 минути?

Како без лекови да го намалите високиот крвен притисок за 5 минути?

Под дејство на стресот или физичко оптоварување мускулите се напнуваат, а крвните садови се стеснуваат, па притисокот се покачува. Што треба да се направи за притисокот да се врати во нормала?

Јасно е дека треба да се опуштат мускулите. Како?

Лекарот на московскиот фудбалски клуб Спартак, Лу Хунсен открива еден трик од старата кинеска медицина.

lice tocki kineska medicina

Точка 1

Линијата што се протега од точка 1 до точка 2 прикажана на фотографијата подолу не треба да се притиска силно, ни пак да се масира, туку треба нежно да се гали со движење на раката од горе кон долу, само со врвовите на прстите. Повторете го ова 10 пати од едната страна и 10 пати од другата.

Точка 2

се наоѓа во близина на клучната коска се масира со врвовите на прстите по 1 минута од двете страни наизменично. Притиснете јако, но не до болка.
После овој едноставен третман крвниот притисок ќе се врати во нормала.

Како што вели Ли Хунсен, она што е важно – е регулирање на циркулацијата на крвта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top