Home / алтернативна медицина / Јапонски начин: Еве како веднаш да ги смирите нервите

Јапонски начин: Еве како веднаш да ги смирите нервите

Ова е јапонска техника за балансирање на емоциите и смирување на телото на еден брз и достапен начин.

race japonska masazaПогледнете ја подобро сликата погоре: Се што треба да направите е да го држите прстот на едната рака во текот на една минута, а потоа да ја повторите истата постапка и со другата рака.

Секој прст од раката одговара за различни емоции.

Палецот – Мачнина

Показалец – Страв

Среден прст – Гнев

Домалиот прст – Тага

Мал прст – Напор

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top