Home / природен лек / Јајцата од јапонска препелица за едно чудо заболувања – еве за која болест колку јајца треба

Јајцата од јапонска препелица за едно чудо заболувања – еве за која болест колку јајца треба

prepelica1Јајцата од јапонска се добри за деца во развој, регенерација, подмладување на телото, корисна храна за децата.

Овие јајца во себе содржат 74,6 проценти вода, 13,1 проценти протеини, 11,2 проценти масти, 1,1 процент минерали , од кои 0,5 проценти калиум, 2,1 проценти фосфор, 3,2 проценти железо , целата скала на витамин А1 , Б6 , Б12, и ензими.

Едно јајце содржи 15,8 калории. З

аболувања кои може да се лекуваат и бројот на свежи јајца кои се конзумираат сирови се различни за секоја болест.

Тип на болест                                           број на јајца
Регулирање на крвна сила 60
Мигрена 240
Отстранување на напнатост 60
Регулирање на варењето 120
Анемија 240
Чир во желудникот 120
Проблеми со срцето 240
Заболување на црниот дроб 180
Ментално растројство 240
Разубавување на тенот 180
Постоперативни зафати 240
Регулирање на притисок 240
Тумор на мозок или во цревата 1080
Бронхитис 240
Сида 1080
Отстранување на холестерол 240
Тежок облик на астма 1080
Регулирање на шеќер 240
Артериосклероза 240

ImageHandlerПрвите три дена се земаат по три јајца, а потоа по 5, што значи дека терапијата со 120 јајца ќе трае 26 дена, а онаа со 240 ќе трае 49 дена . На деца под 10 години им се даваат по 4 јајца на ден, за деца под 5 години доволни се по три јајца дневно, а деца под 3 години може максимум да конзумираат по две јајца на ден.

Јајца се јадат одеднаш и тоа во утринските часови на празен стомак . После тоа треба да помине најмалку половина час за да се земе било каков друг оброк. Од јајцата може да се подготви коктел доколку некому му е гадно да го пие директно од јајцето.

Може да го засладите со шеќер или мед или да го разматите и да добиете пена. Може да додадете и сок од вишна, кора од лимон, рендано јаболко, ванила, цимет, мелено кафе, какао, итн . Важно е само јајцето да биде живо.

prepelicaПациентите кои страдаат од дијабетес не треба да ги засладуваат јајцата, а оние кои се чувствителни на јајца мора да се внимателни и добро е да почнат само со едно јајце дневно за потоа постепено да го зголемуваат внесувањето на јајцата, но никако повеќе од 4 јајца на ден. Ако нивната жолчка не дозволува конзумирање на јајца треба да се откажат од овој метод на лекување.

Два месеци по завршувањето на третмани , терапијата може да се повтори, ако има потреба , а пожелно е разликата од една до друга терапија да биде со разлика од шест месеци. Јајца , исто така, може да се користат и при конзумирање на други лекови, освен ако од лекар не е пропишано во тој период да не се земаат протеини. Јајцата се чуваат на температура од 1 до минус 4 степени, и на тој начин се гарантира рокот на траење од 60 дена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top