Home / природен лек / Излечете го воспалението на грлото и крајниците за само 5 часа!

Излечете го воспалението на грлото и крајниците за само 5 часа!

Нашите предци имале големо искуство во лекување на разни болести и познавале многу корисни рецепти за лечење. Сите овие рецепти луѓето ги пренесуваат од генерација на генерација, бидејќи она што е добро и корисно – никогаш не се заборавa.
Народниот лек кој е многу ефикасен рецепт за лекување на болки во грлото и крајниците и гарантира брзо закрепнување- за само 6 часа, прочитајте го во продолжение.

grloНачин на приготвување на напитокот за болки во грлото и крајниците:

Се зема 80 грама семе од ким, се прелива со 200 ml вода и се вари 15 минути. Ќе добиете густа еластична маса што личи на талог од кафе. Процедете и додадете 50 ml вода и повторно ставете да се вари. Тргнете го добениот напиток од оган и додадете 1 лажица ракија или коњак.

Како да се консумира напитокот?

Пиете на секои 30 минути по 1 лажица.
Веќе по 2 часа болките во грлото полека ќе исчезнуваат, а и полесно ќе можете да голтате. По 4 часа ќе завршите со третманот. Може да се пие повеќе во потешки случаи. Овој напиток се препорачува на сите оние кои се повеќе подложни на настинки и често имаат болки во грлото и крајниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top