Home / природен лек / Исчистете ги бубрезите од отрови, камен и песок – ефикасен лек од три состојки

Исчистете ги бубрезите од отрови, камен и песок – ефикасен лек од три состојки

Со овој неверојатен рецепт, за краток временски период можете да се ослободите од камењата во бубрезите! За шест дена каменот би требало да излезе, а песокот за три до четири дена.

limon-sok-640x299Станува збор за целосно природен метод, а рецептот гарантира успех. Само треба да внимавате камењата во бубрезите да не се многу големи, бидејќи би можеле да предизвикаат штета кога ќе почнат да излегуваат.

Овој природен лек делува ако каменот во бубрегот е со големина на зрно од пченица, а се прави од три состојки: 100 милилитри лимонов сок, 100 милилитри маслиново масло (ладно цедено) и 100 милилитри пиво.

Подготовка: Сите состојки ставете ги во шише, добро измешајте ги и пијте наутро на празен стомак по 50 милилитри. Пред секоја употреба протресете го шишето.

Резултати: За шест дена каменот би требало да излезе, а песокот за три до четири дена.

Напомена

Лимоновиот сок задолжително мора да биде од цеден лимон (органски), а треба да обрнете внимание и на големината на каменот во бубрезите, бидејќи ако е поголем од 15 мм, овој рецепт ќе го поттикне да излезе, а тој може да направи штета при исфрлувањето низ тесните каналчиња. Затоа, најдобро е пред да почнете да го користите овој природен лек да се консултирате со вашиот лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top