Free songs
Home / природен лек / Имате киселини – јаболка е лекот

Имате киселини – јаболка е лекот

jabolka 1

Прекумерното лачење на киселина доведува до хипер киселост која доведува до гастрит.

Јаболката содржат пектин, растворливи влакна кои го подобруваат дигестивното здравје, како и здравјето на обвивката на хранопроводникот и желудникот, а имаат и смирувачки својства кои помагаат да се намали киселинскиот рефлукс.

Доколку изедете јаболка пред јадењето – или редовно ја конзумирате тоа ќе го заштити вашиот желудник.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top