Home / Болести и лечење / Главоболки за време на бременоста

Главоболки за време на бременоста

Главоболката за време на бременоста може да крие многу сериозни заболувања кај идните мајки, предупредуваат стручњаците од болница во Саутемптон. 90% од случаите на главоболка се резултат на стрес, напнатост или мигрена.

bremena-bebe-300x257Обично болките во главата можат да се појават во текот на изминатите шест месеци од бременоста, пишува „Дејли Мејл”. Но,  еден мал процент жени се загрозени од потенцијално опасни по живот невролошки проблеми, кои се „маскираат” во форма на обична главоболка.

„Главоболката е честопати симптом во нашите животи. Некои жени доживуваат силни болки во главата, додека го носат своето дете, што во повеќето случаи не може да им наштети на мајката и бебето, но едноставно може да биде непријатно. Сепак некои видови главоболки можат да бидат опасна индикација, која треба да се одреди правилно од гинеколозите. Тие треба брзо да се запознаат со симптомите и да знаат кога да побараат совет од специјалист ” , објасни д-р Кристи Ревел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top