Home / аларм / Газираните пијалоци можат да предизвикаат рак

Газираните пијалоци можат да предизвикаат рак

Многу направени истражувања покажуваат дека газираните пијалоци имаат негативно влијание врз здравјето на човекот, а едно ново истражување покажува зошто треба да престанеме со конзумирање на таквите течности.

gaziran sokСпоред истражувањето од кое резултатите беа објавени во списанијата „Consumer Reports“ и „Center for a Livable Future“, содржат компонента која може да предизвика рак.

Статистичките истражувања покажуваат дека голем број од луѓето секојдневно конзумираат газирани пијалоци, а во последните 70 години бројот е драстички зголемен. Научниците планираат да создадат елемент со кој би се запрело драстичното конзумирање на ваквите пијалоци.

Воп истражувањето биле опфатени 110 лица кои го пополнија прашалникот во врска со нивното често конзумирање на газирани пијалоци во ниввниот живот, а потоа беа поделени на групи според нивното внесување на количество на овие течности во нивниот организам.

Резултатите покажаа дека луѓето кои секојдневно конзумираат газирани пијалоци, поголема е шансата да заболат од рак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top