Home / нови лекови / ФРАНЦИЈА: Одобрена трансплантација на вештачко срце

ФРАНЦИЈА: Одобрена трансплантација на вештачко срце

srce-300x206Агенцијата за национално здравство и контрола на лекови на Франција одобри трансплантација на вештачко срце за четири пациента. Органите се произведени во една компанија, пренесуваат светските новински агенции.

Трансплантацијата на вештачкото срце е одобрена во три болници вo Франција, се нагласува во соопштението.

По одобрението, треба да се избере првиот пациент на кој ќе му биде пресадено вештачко срце.

One comment

  1. respected
    Is there a cure for diabetes treatment tip1.Sure know about treatment with insulin but it is not a cure, I want to know if there is a way of healing.THANKS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top