Home / аларм / ФОТО: Ако ова го видите во очите на вашето дете реагирајте одма зошто може да биде прекасно!

ФОТО: Ако ова го видите во очите на вашето дете реагирајте одма зошто може да биде прекасно!

Дури 48% од родителите го приметиле овој симптом кај децата, е наведено во една студија. Но повеќето мислеле дека станува за грешка на фотографијата. Тоа мора да се промени бидејќи станува збор за живот или смрт.dete-630x475

Ова ќе ви помогне на време да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата.

Кога тетката на ова 3-годишно дете ја погледнала сликата открила нешто шокантно.

Забележала дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден одсјај.

dete3

На почетокот мајката на ова дете мислела дека е проблем со фотографијата, меѓутоа неговата тетка инсистирала да се оди на доктор.

Докторот дијагностицирал шокантна болест: Детето имало ретинова болест на двете очи. После четири месеци хемотерапија, туморот во десното око се намалил исто како и помалите тумори во десното око.

dete4

Благодарение на неговата тетка, неговиот живот е спасен, меѓутоа тој ќе остане слеп на десното око.

Ова може да му се случи на секој од нас.

Направете фотографија со блиц, доколку ги забележите овие знаци одма одете на очен доктор.

Denesen.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top