Home / алтернативна медицина / Еве што се случува кога пиете вода на празен желудник наутро

Еве што се случува кога пиете вода на празен желудник наутро

Луѓето во Јапонија имаат навика да пијат вода веднаш штом ќе се разбудат. Голем број испитувања ја докажале предноста на оваа техника. Лекувањето со вода дава резултати за голем број сериозни заболувања.

srce infarktПознато е дека пиењето вода на празен стомак делува во лечењето на следниве болести: главоболка, болки во телото, срцевиот ситем, забрзана работа на срцето, епилепсија, масти во крвта, бронхитис, астма, туберкулоза, менингитис, болести на бубрезите и мочните органи, повраќање, гастритис, дијареја, хемороиди, дијабетис, запек, сите болести на очите, болести на матката, менструални пореметувања, болести на увото, грлото и носот.

МЕТОД НА ЛЕЧЕЊЕ:

* Штом се разбудите наутро, пред да ги исчеткате забите, испијте 4 пати по 160мл (640 мл) вода.
* Измијте ги забите, но немојте ниту да јадете ниту да пиете во наредните 45 минути.
* По 45 минути можете нормално да јадете и да пиете.
* По доручекот, ручекот и вечерата, немојте да јадете, ниту да пиете ништо во наредните два часа.
* Оние кои се стари и болни и неможат да испијат 4 чаши вода на празен стомак, додека не се привикнат на одредената доза нека почна со пиење вода колку што можат, а потоа секој нареден ден нека ја зголемуваат количината се додека не стигнат до потребните 640мл.
* Овој метод ќе ги излечи вашите болести, а оние што се здрави ќе уживаат во енергијата што ќе им ја даде водата.

КОЛКУ ДЕНА СЕ ПОТРЕБНИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ:

* за висок крвен притисок – 30 дена

* за гастритис – 10 дена

* за дијабетис – 30 дена

* за запек – 10 дена

* за туберкулоза – 90 дена

Најдобро би било овој метод на пиење вода да се применува во текот на целиот живот. Така ќе бидете поздрави и полни со енергија.

* Напомена: оние кои имаат артритис, овој метод на лечење можат да го прават само три дена во првата недела, потоа треба да паузираат една недела, па одново да почнат да го применуваат секојдневно. Ова лечење нема пропратни ефекти освен што често ќе мокрите. Значи пијте вода и останете активни.

4 comments

  1. точно дека пиењето вода после будење, како и пред спиење е доста полезно, но немојте да лажете со изјавата дека дијабетесот се лечи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top