Free songs
Home / природен лек / Единствен лек за грипот – Витаминот Д и сонцето (Видео)

Единствен лек за грипот – Витаминот Д и сонцето (Видео)

Поради медиумите луѓето денеска стануваат се повеќе хистерични и конфузни околу начинот за тоа како да се излекуваат од грипот.

VitaminD-Sun

А доволно е само да го искористат сончевиот витамин кој може да ги направи да бидат здрави низ текот на цела зима.

Витаминот Д всушност не е витамин, туку „prhormone“ кој го регулира ткивото кај воспалените места, инфекциите, бактериите и вирусите низ целтото тело.

„Сите кои што се лекуваат на епидемиологија можат да се променат од сонцето“, вели Џон Канел, извршен директор на советот за производство на Витамин Д и еден од најистакнатите истражувачи на витаминот Д.

„Доколку прашате некој што зема 5000 единици на витамин Д, секој ден, ќе ви кажат дека едноставно не се разболуваат повеќе.

Настинката и грипот едноставно не се случуваат“, вели Канел.

Нашите тела се природни антибиотици, познати како „ана-микробиолошки пептиди“.

body-vitaminD

Научниците неодамна откриле дека витаминот Д го зголемува производството на ваквите пептиди.

Тие ни даваат заштита не само од настинки и грип, туку и од болести како дијабетис и депресија.

Пред 100 години, лекарите потврдија дека сончевата светлина може да ја спречи туберколозата.

Дали некогаш сте се запрашале зошто ретко се разболуваме во летото?
Излегувајте се повеќе на сонце.

И додека можете, конзумирајте витамин D3 секој ден.

Ќе бидете сосема во ред за време на сезоната на грип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top