Home / природен лек / Домашен лек за масти и инфекции на увото

Домашен лек за масти и инфекции на увото

Овој домашен лек вклучува триење со алкохол и бел оцет.

Белиот оцет и алкохолот ја отстрануваат ушната маст, го сушат увото, се борат со инфекциите и ја олеснуваат болката. Овој лек е сметан за поефикасен бидејќи белиот оцет има антимикробни и антибактериски својства и, исто така, е многу ефикасен против инфекциите кои бараат антибиотици.

uvo lekПравењето и употреба на овој домашен лек

Сè што ви е потребно е алкохол, бел оцет и лажичка. Измешајте иста количина бел оцет и алкохол.

– навалете ја главата на страна и истурете во увото. Држете ја вашата глава навалена 30-60 секунди, а потоа седнете исправено и оставете смесата да се излее од увото.

за инфекција во увото или да остраните масти или вода во увото, треба оваа постапка да ја спроведете најмалку два пати на ден.

Овој лек ако не покаже резултати по 3 дена, посетете лекар. Ако се соочувате со перфорирани ушни тапанчиња, не треба да го користите овој лек. Ако се соочувате со умерена инфекција на увото, вода во уво или насобрана маст треба да посетите доктор за соодветна дијагноза, бидејќи вашата состојба може да бара третман од лекар или посилни антибиотици препишани од доктор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top