Home / аларм / Докажано: Сонцето е лековито, рак на кожа предизвикуваат кремите за сончање!

Докажано: Сонцето е лековито, рак на кожа предизвикуваат кремите за сончање!

Кремите за сончање се апсорбираат во крвта и се поврзани со токсични последици за организмот. Некои креми ослободуваат штетни слободни радикали при изложување на сонце додека некои делуваат како естроген и така го пореметуваат хормоналниот баланс, тврди Мишак кој ги пренесува и истражувањата на странските експерти.

suncanje3-kremaНекои се поврзани со алергии, а некои се карценогени и предизвикуваат рак. Факт е дека 84% од препаратите за сончање се штетни за човекот. Што повеќе се користат препарати за сончање толку поголеми се шансите за разболување од рак со самото тоа што кремите во себе содржат карценогени супстанции но и затоа што кожата ја штитат од неопходното создавање на витамин Д без кој човечкиот организам слабее. Витаминот Д е вистински борец против ракот. Кремите го спречуваат неговото создавање и така станувате се поизложени на смртносни болести.

Сигурно сте ја забележале маркетинг манипулацијата од страна на големите компании кои предупредуваат на големата опасност од сонцето. Сигурно сте ги забележале изразите како: штетно сонце, рак на кожа, пазете се од сонцето, не излегувајте на јако сонце, мачкајте се со креми, заштитете ја кожата од сонцето, покријте се, сонцето е опасно и штетно?

Misak-dnevneВерувам дека да, бидејќи се толку напорни со својата антисончева кампања која извира од секој агол на овој медиумски хаос.

Сето тоа е маркетинг трик за да всадат страв во луѓето. Еј, луѓе, па од што вие се плашите? Сонцето е извор на живот, без него ништо живо не би останало!

Сонцето докажано благопријатно делува на нашето здравје, а неговото избегнување е штетно и канцерогено

Кремите за сончање се најголема фармацеутска лага

Глобална лага

Првите изгореници од сонце се појавиле кај луѓе кои поголемиот дел од времето го поминувале во затворен простор без сончеви зраци. Со самото тоа ослабнал нивниот организам и станале почувствителни на сончевата светлина бидејќи кај овие луѓе не се создал витамин Д во мера која е потребна за кожата.

zena-krema-za-suncanje-zastita-losion

Тоа дебело го искористиле фармацеутските компании кои после тие случаи на пазарот лансирале мал милион производи кои наводно штитат од штетното сонце, без кое нема ни витамин Д, па луѓето се разболуваат, но не од сонцето, туку од криењето од сонцето. Како и секогаш на нивна страна застанува и СЗО која почнува да создава глобална кампања против сонцето и неговата лековита моќ. Продукт на тоа е масовен страв кај луѓето кој го решаваат со најразлични кремчиња и лосиони не сфаќајќи дека сами себе се уништуваат.

Резултат на тоа е живот без сонце и како таков тоа е болен живот, односно живот подложен на рак и други болести кои произлегуваат како недостаток на витамин Д. Кога луѓето боледуваат, повторно фармацеутските гиганти заработуваат. Мора да сфатите, дека во секој случај тие добиваат, вие губите. Губи и сонцето кое е прв и основен извор на здравјето и без кое човечкото тело не може да постои. Долготрајното изложување на сонце може да го победи ракот, а не да го предизвика, можете да победите многу болести ако не бегате од него и не го спречувате да делува. Не плашете се од сонцето, сонцето е причина за тоа што сте живи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top