Home / алтернативна медицина / Децата на Амишите се имуни на современите болести – нема аутизам, алергии ..

Децата на Амишите се имуни на современите болести – нема аутизам, алергии ..

Децата на амишите, кои живеат на селските фарми во Индијана, САД, не патат од астма, алергии или која-било друга модерна болест. Храната која тие ја јадат е органски прозиведена и одгледана во нивните бавчи. Никогаш не се сретнале со ГМО храна, и во нивната историја се регистрирани само неколку случаи на аутизам.

315864_amis1-foto-ap_fШвајцарскиот научник Марк Холбрејхем кој го истражувал здравјето на децата на амишите, и заклучил дека современите болести кои се присутни кај повеќето деца во светот се многу ретки кај амишите.

,, Заклучокот е дека современите болести се со многу ниска стапка застапени кај амишите. Навистина како нешто да ги чува децата на амишите од овие модерни заболувања,, вели научникот

Научниците споредувале деца израснати во здрави рурални средини, и дошле до заклучок дека децата на амишите имаат многу посилен имунитет. Во последниве 20 години едвај неколку деца имале алергија на нешто. Амишките семејства, кои во најголем дел потекнуваат од Швајцарија, самите си произведуваат храна, живеат во чиста и незагадена средина без ГМО и не користат електрична енергија.

Амишите не се запознаени со болестите на современиот свет како канцери, аутизам, и слични здравствени попречености. Во конвенционалната медицина се уште посотојат забуни околу тоа зошто амишите се уште не се запознаени со аутизмот и слични синдроми и потешкотии при учењетокај децта што во современиот свет е во пораст. А за последните 20 години колку траело истражувањето само неколку деца имале некоја алергија. Нивната прехрана се состои од зеленчук и овошје кои сами си ги одгледуваат, но поинтересен е фактот што тие не се вакцинираат.

Амишите не употребуваат вакцини ниту лекови за болести на срцето. Од информациите за вакцинација се заклучува дека се екстремно ретки случаита кога амишите се вакцинирале. Податоците велат дека само 6% од амишите примиле некаква вакцина во својот живот., но се смета дека овој процент е понизок. Индикативно е дека од 3 случаи на аутизам кај амишки деца – 2 имале примено вакцина.

Исто така индикативно е што амишите се со повисок коефициент на интелегенција и имаат неверојатни вештини на пишување кои се на ниво на факултетски образовани луѓе, иако ретко кој од нив има завршено факултет.

Мкnews.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top