Home / аларм / Дали трудниците смеат да се сончаат?

Дали трудниците смеат да се сончаат?

Според докторите, за трудниците важат истите правила во врска со сончањето, како за сите други.

trudnica-suncanjeЗа трудниците кои немаат ризична бременост важат истите правила за заштита од УВ зраци како и кај сите други. Тоа подразбира сончање во раните утрински часови, како и после 16 часот. Па излегувањето помеѓу 11 и 16 часот не доаѓа во предвид за никој, па ни за трудниците.

На сите им се препорачува, а посебно на трудниците да носат капа, шешир или качкет, очила за сонце и задолжително да користат крема со висок заштитен фактор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top