Home / аларм / Дали е опасна бемка од која растат влакненца – што треба да внимавате

Дали е опасна бемка од која растат влакненца – што треба да внимавате

Бемките на телото се честа појава но луѓето често не знаат што да прават во врска со нив.

Бемките се често со црвена или кафена боја а настануваат кога ќелиите на кожата почнуваат да растат во форма на грозд наместо да се шират, а темните бемки се должат на тоа што истите ќелии на кожата само произведуваат и пигмент. Обично се појавуваат посе 30-та година од животот и може да се променат во различен период од животот.

Кко и на останатите делови од кожата и на бемките може да се појават влакненца, во зависност од тоа колку фоликули има и тоа е всушност многу нормално кои всушност како и кожата така и тие може да бидат потемни или посветли.

Експертите велат дека всушност помал е ризикот за карцином ако на бемката има влакненца, па како и сите останати несакани влакненца по телото можете да ги искубете или депилирате без никаков проблем.

Сепак ако бемката почне да менува боја и има нерамни рабови тогаш препорачливо е да се обратите на лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top