Home / алтернативна медицина / Чудно ама делува – може да се лечите со Алуминиумска фолија – еве како

Чудно ама делува – може да се лечите со Алуминиумска фолија – еве како

Ако ве мачат болки во вратот, грбот, рамениците, колената, или имате болка во петата која не ви дозволува да застанете на неа, можете на болното место да ставите фолија. На ваше изненадување и среќа, по одредено време, болката исчезнува.

alluminium folijaСледниот пат кога ќе ве боли раката, вратот, колената или грбот, на болното место ставете парче најобична алуминиумска фолија и ќе се изненадите колку брзо ќе помине болката.

Болката престанува затоа што биотековите кои поминуваат низ нашиот организам во биолошката активна точка, се рефлектираат и се враќаат назад на меридијанот, од каде излегуваат.

Овој интересен начин на лекување одамна се практикува од страна на кинеските и руски исцелители, а опишан е и во делата на психотерапевтот Вилхелм Рајх, ученик на Фројд.

1113-300x224Како да ја наместите фолијата?

Исечете парче фолија и залепете ја со фластер. Треба секој ден во наредните 12 дена да ставате фолија на заболеното место.

Лекувањето со алуминиумска фолија се применува кај сите видови на болки, болки во грбот, рацете, нозете, зглобовите, ишијас, ревматодоиден артритис, шилец во пета…

Исто така, одлични резултати се добиваат и при намалување болка од хируршки рез.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top