Home / природен лек / Чај што го снижува притисокот

Чај што го снижува притисокот

Чајот од хибискус не само што е вкусен, туку е и подеднакво закрепнувачки, особено за оние кои страдаат од висок крвен притисок.

caj_thumb_medium490_0Вкусот потсетува на оној на брусницата и нежно го снижува крвниот притисок, истовремено отстранувајќи го вишокот вода насобрана во телото.

Хибискусот е богат со фитонутриенти наречени антоцианини кои ги блокираат соединенијата што предизвикуваат стеснување на крвните садови, но без нуспојавите кои ги предизвикуваат лековите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top