Home / алтернативна медицина / Без столица и само еден ден е показател дека нешто се случува – ,,меридијани на прстите,,

Без столица и само еден ден е показател дека нешто се случува – ,,меридијани на прстите,,

Телото секогаш ќе ве алармира на време што е во ред со него, на пример, во отсуство на столица – дури и за краток период, дури и еден ден,  е првиот алармантен знак.

ayurveda-dijagnostika1Исто така, ако урина, измет, пот имаат силна миризба, тоа е показател дека се зголемени акумулираните токсини во телото. Ако имате треска – телото се брани од вирус или инфекција. Ако почнете да кивате и исфрлате слуз, е показател дека сте јаделе повеќе одколку што на телото му треба.

Ако видиме дека јазикот е бел тоа покажува дека во цревата има токсини.

Сликата ги покажува меридијаните на прстите кои се индикатори на она што се случува во телото – хронично. Секој од прстите влече невидливи канали – меридијани на наведените органи и така можеме да ги пратите што се случува со тие органи.

Со масирање на одредени точки или акупунктура всушност се врши и масажа на одредените органи, се стимулира нивната работа. Со масажата на меридијаните на прстите во голема мера се отстранува заморот од целото тело.

 ayurveda-dijagnostika1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top