Home / аларм / Ако забележите нешто вакво на вашето дете веднаш одете во Ургентен!

Ако забележите нешто вакво на вашето дете веднаш одете во Ургентен!

Освен што родителите во летниот период се грижат за опекотини од сонцето, треба да обрнат внимание и на една голема опасност која не треба да се заборави периодов – крлежите!

389983-ako-zabelezhite-neshto-vakvo-na-vasheto-dete-vednash-odete-vo-urgenten-61467Температурите растат, децата се уште посреќни и си играат со своите другарчиња.

Освен што родителите во летниот период се грижат за опекотини од сонцето, треба да обрнат внимание и на една голема опасност која не треба да се заборави периодов – крлежите!

Тие можат да направат голем проблем и да предизвикаат тешка болест, а најчесто симптомите кои се појавуваат се голем осип по телото и црвенило. Може да дојде и до температура, главоболка, чешање, како и надуени жлезди, но само во некои случаи.

Овие убоди можат да се излечат со антибиотици ако се реагира навреме. Најдобро е веднаш да се оди на лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top