Home / аларм / Ако сте го јаделе ова овошје ќе сте “магнет“ за комарци

Ако сте го јаделе ова овошје ќе сте “магнет“ за комарци

Верувале или не, постојат овошје и зеленчук кои доколку ги јадете ќе бидете магнет за комарци.

Па, доколку сте јаделе банана, верувајте комарците ќе долетаат кај вас.

Според истражувањата, комарците ги привлекува мирисот на бананата, па доколку сте јаделе од ова овошје, не се чудете ако ве нападне комарец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top