Home / алтернативна медицина / Ако ја притиснете оваа точка во увото ќе се ослободите од целиот стрес!

Ако ја притиснете оваа точка во увото ќе се ослободите од целиот стрес!

Рускиот психијатар и лекар Марк Сандомирски му открил на светот како да се ослободите од стресот на сосема едноставен начин. Со оглед на тоа дека долготрајната изложеност на стрес може да предизвика сериозни здравствени тешкотии, не е на одмет да се проба.

uvo tockaТелото ги има сите силни одбрамбени механизми, па и од стрес.

Според овој лекар, клучната точка за ослободување од стресот се наоѓа во увото, точно како што е прикажано на фотографијата (погледнете убаво и ќе забележите сина точка).

Таа точка се наоѓа во центарот на горниот трет дел од увото.

Овој лекар советува масирање на таа точка со помош на чепкалка за уво, или уште поедноставно – со помош на прстот. Потребно е со кружни движења да ја масирате таа точка и длабоко да дишете.

При вдишување погледнете на левата страна, а при издишување погледнете на десно. Советот е да се масира оваа точка пред спиење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top