Home / аларм / 4 најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот

4 најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот

Ова се потенцијално најуверливите причинители на наштетување на умот, но добрата вест е тоа што постојат начини како да се избегнат.

Флуор

hemikalii mozokОдлуката за додавање на флуор во повеќе јавни состави на питката вода, како начин на борба против кариес можеби предизвикала најголема опасност, или влијание на мозoкот на луѓето во некои од државите во светот.

Fluor Action Network извести за истражувањето кое открило дека fluorid е поврзан со нискиот коефициент на интелегенција, во 34 студии  флуорот во водата е поврзан со нискиот коефициент на интелегенција кај луѓето, додека многу други студии го поврзуваат флуоридот со потешкотии во учењето и паметењето, феталното оштетување на мозокот, и изменетите неуробихевиоралните функции.

Една студија под покровителство на UNICEF утврдиле дека IQ се намалува во однос на нивото на флуоридот во водата. Со само 0,88mg/l е почетното ниво на кое се влијае на нивото на интелегенција, а истата оваа количина ја пијат повеќе од 200 милиони Американци секој ден.

Тешки метали

Тешките метали се посебно опасни токсини кои не можат лесно да се отстранат, но се вообичана појава во мозокот кај милиони луѓе благодарение на вакцините, стоматолошките зафати, земјоделските хемикалии, рибите, пилињата и ги  има во уште во многу други индустриски производи.

Живата на пример може да предизвика оштетување на мозокот особено кај новороденчињата во развој, кој во тој период ја развиваат крвно-мозочната бариера, а истите постојано се изложени на вакцини, кои се вбризгуваат во нивното тело за краток период.

Експертите предупредуваат дека токсичните метали може да предизвикаат широк спектар на поврзани болести на мозокот, вклучувајќи ја и Алцхајмерова  болест, аутизмот, амиотрофната латерална склероза, мултиплесклерозата, Паркинсовата болест, и неуролошките болести.

За да се осигурате од идни труења од тешките метали, избегнувајте вакцини против грип, пломби од жива, и останати хемикалии.

Вештачки засладувачи

Желбата за нула калории во слатките производи резултира со големи токсични супстанци во истите кои можат да предизвикаат оштетување на мозокот. Тие се наоѓаат во газираните пијалоци, јогуртот, гумите за џвакање, водата со вкус, житариците, и производите без шеќер.

Тој е комбинација од хемикалии односно аспартамски киселини, метанол а научниците го имаат ставено на самиот крај на токсичност. Кога тој се разградува се отвора хемиски спој кој предизвикува тумор.

Мононатриев глутамат (MSG)

MSG е облик на концентрирана сол која се додава во храната за да се подобри вкусот. MSG за прв пат е користен во воените оброци, со цел да се подобри вкусот на храната. Но наскоро е усвоен од страна на целокупната прехрамбена индустрија.

Доктор Blaylock истакнат неурохирург и авторитет на подрајчето на стимулирани токсини, откри дека со текот на времето забележал оштетување на големи делови на мозокот кои довеле до Алцхајмерова и Паркинсовата болест и многу други болести.

Најдобар начин е да престанете да јадете прехрамбена храна, или да ги побарате состојките горе наведени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top