Home / нови лекови / 22 годишен србин измислил апарат против алергии од амброзија (Видео)

22 годишен србин измислил апарат против алергии од амброзија (Видео)

Дваесетидевет годишно момче од Србија ќе ја менува медицината. Милош Станковиќ од Белград тврди дека направил апарат кој ги олеснува негативните последици кои настануваат од најопасните билки од кои може да имаме алергија.

srbinОвој Србин направил уред за ублажување на негативните последици од амброзијата – најпознтат и најопасната билка која секоја година кај многу лица предизвикува алергиска реакција. Идејата за уредот ја добил благодарение на неговиот брат кој е алергичен токму на оваа билка.

– Се работи за иновативен уред кој со помош на одредени фрекфенции и струја ја уништува билката и таа повеќе не расте во текот на сезоната. Сакам да им помогнам на луѓето коичесто имаат алергиска реакција, вели иноваторот.

Овој уред дејствува само на амброзијата додека на другите билки нема негативен ефект.

Инаку, ова е само еден од 30-те изуми на Србинот. Кон крајот на минатата година бил на Тајван каде претседателот му дал награда за врвни достигнувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top