Free songs
Home / природен лек / Со овој плод изборете се против рак

Со овој плод изборете се против рак

Црниот домат има голем потенцијал да го спречи проширувањето на ракот во организмот, бидејќи содржи Anthocyanin, антиоксиданс кој ги убива неговите клетки. Сега, за прв пат се одгледува во Велика Британија.

crni-domatiНеобичната боја на зеленчукот доаѓа од пигментот на црната боја, кој се добива кога е изложен на сонце.

Реј Браун е 66 годишен старец кој се занимава со земјоделие. Ја пронашол оваа билка, кога еден од неговите клиенти му пратил пакет, означен со натпис црн домат.

Тој решил да го посади семето и доматот се покажал како мошне корисен.

Мислев дека се работи за некоја шала, но кога го засадив семето и добив плодови бев многу изненаден од производството, изјавува Реј.

Вкусот на доматот е многу јак, но сепак ова е еден многу здрав зеленчук, кој допрва треба да се испита целосно.

По истражувањето сигурно ќе се појават уште многу бенефиции на ова растение.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top