Free songs
Home / природен лек / Молци ви ја уништуваат облеката? Еве како да се ослободите од нив!

Молци ви ја уништуваат облеката? Еве како да се ослободите од нив!

Еве неколку совети, како засекогаш да се ослободите од овие штетни инсекти:

molci– Во гардероберто чувајте само чиста, испрана облека. Валканата ткаенина е магнет за молци.

– Гардероберот треба редовно да се чисти. Особено обрнете внимание на аглите.

– Посебно внимание обрнете на облека од свила, волна, крзно и други животински влакна.таквата облека треба да се чува во посебни навлаки кои не пропуштаат воздух. Тие материјали најмногу ги привлекуваат молците.

– Природните мириси во ормарот ќе ги избрка молците. Лавандата е една од најпопуларните билки против молци.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top