Free songs
Home / природен лек / Како водата ги брише темните кругови околу очите?

Како водата ги брише темните кругови околу очите?

Темните кругови и подочниците можат да бидат резултат на генетика, замор, стрес, недостаток на сон, стареење, пиење премногу алкохол, пушење и лошите навики во исхраната.

podocniciНајверојатно сте слушнале дека со пиење на доволни количини вода може да се намали потеченоста и темните кругови, а ќе ви откриеме и зошто.

Водата помага за ослободување на токсините од телото, а со тоа се намалува и концентрацијата на сол. Ако сте јаделе претходниот ден солена храна, големи се шансите се дека ќе се разбудите со потечени и темни кругови околу очите.

Топлата вода е многу подобар избор од студената. Ќе го поттикне исфрлањето на токсините, а со тоа ќе се овозможи и чистење на целото тело, вклучувајќи ја и кожата. Кога телото ќе се исчисти од токсините и вашата кожа ќе блесне, што ќе резултира со поздрав и посјаен изглед без отеченост и темни кругови.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top