Free songs
Home / алтернативна медицина / Додадете само една состојка во кафето и имајте подобро здравје

Додадете само една состојка во кафето и имајте подобро здравје

Mалкумина од нас знаат дека со додавање на само една состојка во црното кафе можеме значително да си го подобриме здравјето.

kafeИмено, станува збор за печурките.

Печурките во прав кои можеме да ги најдеме во продавниците за здрава храна значително можат да ја подобрат циркулацијата и да ги заштитат кардиоваскуларниот и нервниот систем од можни заболувања.

Најдобра за оваа намена е печурката наречена лавја печурка.

За да го подготвите своето лековито кафе доволно е во свареното и топло кафе да додадете пола лажичка од правта од мелената лавја печурка и добро да промешате.

Овој пријалок особено ќе им одговара на оние кои пијат горко кафе, затоа што колку што е полековита, толку е и погорка печурката.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top