Free songs
Home / Болести и лечење / Ден на борбата против сида: Ако ги имате овие симптоми, можеби сте заразени со ХИВ вирусот

Ден на борбата против сида: Ако ги имате овие симптоми, можеби сте заразени со ХИВ вирусот

Денеска се одбележува светскиот ден на борба против сидата.

Како и секоја болест така и ХИВ вирусот си има свои симптоми.hiv-sida-300x199a
По инфицирањето со овој вирусм заразена личност може да има симптоми како да има мононуклеоза, може да осети омалаксанотс, да има покачена температура…

Заразениот човек може да живее до 10 години без никакви симптоми и кога неговиот имунитет толку ќе опадне, тогаш може да заболи други болести или други компликации и инфекции.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top