Free songs
Home / 2014 / July (page 12)

Monthly Archives: July 2014

Симптоми дека жената носи близнаци

Симптоми дека жената носи близнаци

Има неколку симптоми кои укажуваат дека жена носи близнаци: Многу позитивен резултат на тест за утврдување бременост Тестот за бременост го мери нивото на хормонот ХЦГ (human chorionic gonadotropin), а се верува дека жената која носи близнаци има зголемено ниво ...

Read More »

Соновите укажуваат на болестите кои што ни се закануваат

Соновите укажуваат на болестите кои што ни се закануваат

Човечката потсвест почнува да ги анализира активно информациите за време на спиењето, особено сигналите на внатрешните органи. Дијагностиката на разни заболувања во зависност од содржината на соништата за првпат научно е оправдана од страна на  докторот на медицински науки Василиј ...

Read More »

На изгорениците се пушта топла, а не студена вода

На изгорениците се пушта топла, а не студена вода

Пуштањето студена вода од славината по помалите изгореници е општо познат начин на третирање на изгореницитe, но швајцарските научници тврдат дека подобро е да се направи спротивното, односно да пуштите топла вода на изгорениот дел. Студијата спроведена на универзитетот во ...

Read More »
Scroll To Top